Selimiye Bölgesi Hakkında

Marmaris Selimiye Nasıl Gidilir? 

Marmaris'in merkezine mükemmel bir alternatif olan turizm cenneti Selimiye, ulaşımın zaman içinde kolaylaştığı bakir bir nokta. Muğla merkeze 102 km, Marmaris'in merkezine ise 40 km uzaklıkta bulunan Selimiye'ye, şehir içi ulaşım alternatifleriyle ulaşılabiliyor. 

Selimiye Sahil ve Tekneler

Büyük şehirler başta olmak üzere pek çok ilden yaz-kış Marmaris'e direkt ulaşım imkanı mevcut. Şehirlerarası otobüslerle direkt ulaşımın olmadığı Selimiye'ye, Marmaris'e ulaştıktan sonra şehiriçi ulaşım imkanlarıyla 1 saatte varılıyor. 

Kendi aracıyla Selimiye'ye gelmek isteyenler öncelikle D400 Marmaris Muğla Yolu ve Marmaris Datça Yolu sonrasında Marmaris Bozburun Yolu'nu izlemeli. Ek olarak kendi aracıyla beldeye gelecek olanlar özellikle Marmaris Bozburun Yolu'nun kıvrımlı ve engebeli bir yapıya sahip olduğunu unutmamalı. 

Selimiye Deniz ve Sahil

Selimiye'ye en yakın havaalanı olan Dalaman Havaalanı beldeye 134 km uzaklıkta. Havaalanından Selimiye'ye taksi, servis ve transfer hizmetleri bulunuyor. 

Marmaris Selimiye Nereler Gezilir? 

Marmaris, Bozburun ve Datça gibi üç ayrı turizm merkezinin ortasında bulunan Selimiye, sahip olduğu bu avantajından dolayı ziyaretçilerine merkeziyle beraber etrafında da gezip, görülecek birçok köy, kumsal, Yunan ve Türk Adaları sunuyor. 

Marmaris'in merkezine 40 km uzaklıkta bulunan ve şehir içi ulaşım alternatifleriyle 1 saatte ulaşılabilen Selimiye'nin merkezi bölgede görülmesi gereken ilk nokta. Tepelerin içinde, oldukça korunaklı bir noktada yer alan belde merkezi, hala geleneksel köy yapısını koruyor ve oldukça berrak bir denize sahip. 

Bayır Çınarı Tabiat Anıtı

Çevresi köylerle ve adacıklarla kaplı Selimiye ile beraber gezilebilecek diğer alanlar ise; Bozburun, Söğüt Köyü, Taşlıca Köyü, Kızıl Ada, Koca Ada, Kameriye Adası, Bybassos Antik Kenti ve Hygassos Antik Kenti. 

Ödüllü plajlarıyla bilinren Selimiye, Bozburun ve Söğüt, deniz, kum, güneş keyfi için ziyaret edilebileceği gibi kıyısı bulunmayan ve boz renkli tepelerin arasında yer alan Taşlıca Köyü ise Marmaris'te yöresel detaylardan hoşlananlar için ideal. 

Marmaris'teki tarihi alanlarından biri olan Bybassos Antik Kenti Datça yolu üzerinde 20. km'de bulunuyor. Kentten geriye sadece ortaçağ kalesi kalmış durumda. Sağlık Tanrıçası için kurulan Hygassos Antik Kenti'nin kalıntıları ise iyi şekilde korunarak günümüze kadar gelebilmiş. 

Hisarönü Kerdime Sahil

Marmaris Selimiye Nerede Denize Girilir? 

Marmaris Selimiye'nin merkezindeki mavi bayraklı plajlarla beraber etrafındaki diğer koylar da kesinlikle keşfedilmeye değer. Bozburun, Orhaniye, Turgut Köy, Söğüt, Çiftlik ve Kızkumu gibi doğası hala korunan, sessiz, sakin plajları da ziyaret ederek doyasıya serinleyip, güneşlenebilirsiniz.

Güneydeki konumu ve hilal şeklinde kıvrılan kumsalları sebebiyle oldukça korunaklı ve sakin bir denize sahip olan Selimiye ve çevresindeki koylar, Mayıs ve Ekim ayları arasında yılın en az 6 ayı boyunca denize girmek, güneşlenmek ve su sporları yapmak için uygun bir sıcaklığa sahip oluyor. 

Orhaniye Plajı ve Deniz

Marmaris Selimiye Ne Yapılır? 

Bakir bir doğa içinde gizlenmiş olan Marmaris Selimiye kumsallarında denizin, kumun ve güneşin tadını çıkarmak kuşkusuz beldede yapılması gereken ilk aktivite.

Dalış, Marmaris'te, Ege ve Akdeniz'in su altını keşfetmek, değişik bir aktivite gerçekleştirmek isteyenler için ideal olan diğer bir alternatif. 

Geçmişte bir balıkçı kasabası olan Selimiye'de Ege ve Akdeniz'e has balık çeşitlerini, deniz mahsullerini ve yabani otlardan yapılan yemekleri, mezeleri de tadabilirsiniz. 

Ege Mutfağından Lezzetler

Günübirlik ya da konaklamalı tekne turları ile Marmaris'in diğer koylarını gezebileceğiniz gibi Simi, Rodos gibi çevredeki Yunan Adaları'nı da ziyaret edebilirsiniz.  

Jeep safari turları Marmaris etrafındaki ormanları ve saklı alanları keşfetmek isteyen doğa severler için bölgede yapılabilecek en uygun aktivite. 

Marmaris Dalyan'da en sık gerçekleştirilen aktivitelerden biri olan çamur banyosu ise özellikle romatizma ve cilt hastalığı gibi rahatsızlıkları olanlar için öneriliyor. 

Dalyan Çamur Banyosu

Marmaris Selimiye Ne Yenir? 

Balıkçılığın hala devam ettiği Marmaris Selimiye'de, Akdeniz ve Ege'ye özgü balık çeşitleri ve deniz mahsulleriyle beraber Muğla mutfağına has zeytinyağlıları, mezeleri ve yabani ot çeşitlerini en taze ve doğal şekilde tadabilirsiniz. Marmaris Selimiye'de tadılabilecek yerel lezzetlerden birkaçı: Çopur, büryan, çökertme, çıntar kavurması, hardal haşlaması, ekşili biber, zerde, katmer ve bestel.

Kabak Çiçeği Dolması

Marmaris Selimiye Ne Zaman Gelinir? 

Zaman içinde yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelen Marmaris Selimiye'nin, kusursuz bir doğa ile çevrili olan koylarında doyasıya serinleyip, güneşlenmek için Mayıs ve Ekim ayları arasında beldeyi ziyaret edebilirsiniz. Denize girmek ve güneşlenmek gibi bir düşünceniz bulunmuyorsa; tarihi ve doğal alanları görmek, Akdeniz ve Ege bölgesine has lezzetleri tatmak, dinlenmek ve uygun fiyatlı bir tatil için diğer ayları da tercih edebilirsiniz. 

Selimiye Sahili Deniz ve Tekneler

Marmaris Selimiye Nerede Kalınır?

Genellikle Ege ve Akdeniz mimarisi ile uyumlu olarak küçük otellerden veya taş evlerden oluşan Marmaris Selimiye konaklama seçeneklerinin çoğu deniz kenarında ya da havuzlu. Etkileyici bir doğa içinde yer alan Selimiye otelleri, huzur dolu, lüks ve kaliteli bir tatil geçirmek isteyenler için ideal. 

Sitemiz Pansiyonlar ile pansiyon arayanları buluşturan elektronik pansiyon rehberidir. Kayıtlı tüm tesisler için “Mesaj gönder” butonunu ile mesaj gönderebilir, hizmet satın alan tesislere ise doğrudan telefonla ulaşabilirsiniz. Web sitemiz Turizm acentesi değildir. Aracılık yapmaz ve komisyon talep etmez. Tüm tesisler ile doğrudan iletişim kurmanızı sağlar.